Opinió

UT/UDA

Jobs

El teu nom significa ‘feines', i estic segur que si te l'haguessis inventat no hauries triat millor. Perquè no és només l'ocupació que has generat, i les tasques que tu mateix has arribat a fer, sinó com has condicionat les feines de tots nosaltres. Realment, es fa difícil imaginar el món del treball en el futur immediat sense les aplicacions dels teus invents. Ara dius que et retires a la segona línia, per culpa del càncer que fa anys que t'ataca. Deixaràs de ser el màxim executiu d'Apple per ocupar un lloc més discret al consell de la companyia.

La teva història d'èxit, ja es veu, és d'aquelles que acaben en pel·lícula i que exalten el somni americà. S'hi barregen ingredients de genialitat, audàcia i olfacte empresarial. Als vint anys ja havies dissenyat i llançat al mercat el teu primer ordinador; va semblar que arribaves al zenit amb els cèlebres Mac, i vas marxar a experimentar per una altra banda. Però estava vist que el matrimoni que funcionava era el que havíeu segellat entre Apple i tu, o sigui que vas tornar quan semblava que el teu rival Bill Gates ja s'ho havia cruspit tot, i vas florir de nou amb els Imac, els Ipod i les altres Icriatures.

Ara el problema principal que tindràs, Steve Jobs, és el de saber viure fora del despatx i, si tot va bé, en convalescència. Per a gent com tu, que no pot deixar de carburar, no ha de ser gens fàcil. Potser encara ens sorprendràs amb alguna nova maquineta, et tornaràs a reinventar i haurem de reconèixer que ets el gran home de les feines del segle XXI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.