Opinió

de set en set

Coi de vacances!

La injustícia no és patrimoni de ningú, com la idiotesa
o el paternalisme

Tres compatriotes de l'Anoia han vist amargat el que havia de ser el millor moment de l'any, les seves vacances, per la intransigència ridícula d'unes autoritats brasileres disposades a fer pagar amb la mateixa moneda les autoritats espanyoles. Han pagat els plats trencats d'una situació ridícula. I per culpa de la manca d'entesa s'han quedat sense vacances.

Ara saben com se senten molts brasilers, argentins, equatorians, colombians… que tenen la seva mateixa pensada, però en la direcció contrària. El Brasil ha decidit actuar davant la indefensió de molts dels seus ciutadans, que veuen com la policia espanyola, un cop arribats a Madrid, els torna a fer pujar a un avió cap a casa perquè no poden certificar que estan de vacances. I jo he hagut d'avalar més d'un cas així. Tinc molts amics a l'Argentina. Es troben que si volen venir a passar uns dies de vacances a l'Estat espanyol han de trobar algú aquí que vagi a un notari i pagui més de 100 euros per un document on digui que el ciutadà espanyol es fa responsable que aquell argentí només serà aquí les dates que diu el bitllet d'avió, i que ho fa per passar uns dies de vacances. Ho trobo humiliant, ridícul, prepotent, anacrònic. Ara un país considerat del sud, potència econòmica, ha decidit que als seus ciutadans no els humilia ningú, i han passat a l'acció.

La injustícia no és patrimoni de ningú, com la idiotesa o el paternalisme. Hem globalitzat el millor i el pitjor. I si ens hem cregut que som millors que algú altre pel fet de pagar amb euros, ara hem vist que al Brasil no s'ho empassen. I encara que sigui per repetir errors, ells també s'han posat a l'altura. La meva àvia deia que tot s'encomana menys l'hermosura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.