Opinió

Ara torno

Raons per preocupar-nos

Per saber com estan realment les coses, si la crisi encara ha d'anar a pitjor com sembla que es va dient ara, de qui ens podem fiar? De les agències de qualificació, que ara retallen la qualitat del deute de qui sigui igualment que fa uns anys donaven les màximes qualificacions possibles als bancs carregats d'actius tòxics? De cap de les maneres. De governs com el de Grècia i qui sap de quants altres? Ni pensar-hi. Si ells han amagat dades de la seva comptabilitat durant anys, qui no ho de haver fet? Dels economistes que van adaptant el seu discurs a les circumstàncies però que no guien cap enlloc? Val més que no. De polítics que volien refundar el capitalisme i que no han tingut més remei que anar injectant diners als bancs? Encara menys. De les entitats financeres que han hagut de ser intervingudes i que han estat dirigides per incompetents que a sobre s'han endut diners per viure unes quantes vides a cos de rei? Dels partits polítics que pel sol fet d'estar a l'oposició prefereixen la demagògia de criticar els que governen encara que això suposi anar en contra de la realitat i del sentit comú? No. Aquests són uns inconscients i uns irresponsables.

El problema de tenir molt pocs coneixements d'economia és que t'has d'acabar refiant d'algú per saber a què atenir-te. I ara ve quan estic realment preocupat. De qui em fio és del meu amic N. És el més intel·ligent de la colla i el que està més informat de l'actualitat. I resulta que l'últim que m'ha dit és que està realment espantat perquè veu que hi ha uns quants països que faran un pet, inclòs l'estat on nosaltres estem ficats. Que Alemanya s'està adonant que si realment d'aquest atzucac n'hem sortir amb alguna lliçó apresa i unes quantes reformes estructurals ben implantades, el millor és deixar que caiguin i s'hagin d'aixecar sols. Crec que per treure-hi dramatisme però per escenificar els mals moments que encara han de venir, explica que ha tret uns quants centenars d'euros del banc i que se n'anirà al supermercat a comprar productes de primera necessitat per emmagatzemar a casa. N. també diu que la seva preocupació és perquè veu una persona com el conseller Mas-Colell preocupat de veritat. I que el 21 de novembre, quan se sàpiga tot el que Zapatero ha dissimulat, la cosa serà molt més dramàtica. Amb tot això, voldria no refiar-me d'ell. Però em temo que té raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.