Opinió

Apunts

Orquestra

Acaba d'arribar a Catalunya una orquestra del Brasil. Hi farà una gira fins al 4 de novembre, dia que actuarà al Palau de la Música Catalana, a Barcelona. Vostès es preguntaran a què treu cap que els en parli. Bé: la majoria dels músics són gent jove, d'entre 16 i 20 anys. Potser això no els impressiona prou, i tenen tota la raó. D'orquestres com aquesta n'hi ha a cabassos.

El que fa diferent aquesta orquestra és que la gran majoria dels seus músics són de famílies humils. Tan humils que alguns estaven a punt de convertir-se en meninos da rua; ja saben: aquells nens i nenes que viuen al carrer i que es dediquen a delinquir. Aquesta iniciativa, doncs, va evitar en un primer moment que es convertissin en uns marginats, i ara els dóna l'esperança d'un futur millor, que no està gens malament en els temps que corren. Si volen més detalls, el Presència d'aquest diumenge en dóna.

L'orquestra tocarà a Lleida, Girona, Vila-seca i Barcelona. Ho farà gràcies a l'ajut d'Endesa. Per cert, que aquí també hi intervé el Banc d'Aliments: tothom que vagi als concerts hauria de portar un quilo d'aliments imperibles.

Vaig sentir l'orquestra i alguns dels seus músics mentre assajaven. Em va emocionar escoltar una nena amb quinze anys acabats de fer interpretant un preludi de Johann Sebastian Bach amb un violoncel que gairebé era més gran que ella. Però encara em va emocionar més veure com aquesta joventut brasilera humil aprofita a mort una oportunitat de millorar en la vida; una actitud que, em temo, no abunda al meu país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.