Opinió

Frívolament incòmode

Cal que digui per endavant que qualsevol mesura de seguretat que faciliti que els atemptats formin part, únicament i exclusivament, del record i la memòria és necessària. Tot i aquesta sensata sentència, els preàmbuls que s'han de fer per pujar a un avió em produeixen sempre una sensació de ridícul d'allò més desagradable.

Una vegada has fet la cua pertinent, has passat pel taulell de facturació i et situes il·lusionada a la cua següent per passar el control de seguretat, comences a valorar i analitzar què és el que portes a sobre. Si has estat previsora i el dia abans has tingut en compte que hi ha tot un seguit de materials que, si els portes a sobre et podrien acusar d'alguna cosa que no ets, respires tranquil·la perquè ja saps que, llevat que s'hagin ampliat les prohibicions, podràs passar pel filtre sense problemes. Però si, alegrement i irreflexivament, t'has preparat un vestuari que necessita que portis, entre altres coses, cinturó (norma bàsica per no semblar un deixat), comences a evidenciar, veient el que es cuina davant teu, que te l'hauràs de treure. Si a més a més llueixes algun penjoll o arracades, a part del rellotge, que puguin contenir qualsevol substància o peça sospitosa de ser element d'una bomba, veus que, per més valuoses que siguin o t'afavoreixin, hauràs de col·locar-les a la safata. I finalment, i això és el que més ràbia fa, sospites que hauràs de desar aquelles botes o sabates altes que tan bé conjunten amb el que portes i t'estilitzen una barbaritat amb les arracades, perdent els centímetres de més que fan que els pantalons se t'ajustin perfectament.

Quan et toca passar el control ja estàs descalça, amb els mitjons a l'aire depenent de si és l'estiu o no i amb tot l'aixovar de parament preparat per ser escanejat. Finalment (si el de davant es demora encara et sents més ridícula) quan passes pel detector, se t'ha escorcollat una mica i se't dóna l'aprovat per volar, frises per recuperar totes les peces i recuperar la dignitat estètica amb què havies decidit viatjar.

També pot passar que no hagis facturat i hagis tingut la mala idea d'endreçar, a la teva maleta de mà, un gel, una crema, colònia o esprai especial que sobrepassa els mil·lilitres permesos. Hauràs begut oli! Se t'obrirà la maleta i, davant els ulls fiscalitzadors de tothom, se't confiscarà el preuat líquid mentre rebràs una reprimenda.

¿Vostès saben si els AVE volaran?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.