Opinió

Apunts

Mestres

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, creu que s'ha de millorar la formació dels mestres, sobretot pel que fa a les matemàtiques. Segons la consellera, una de les raons, no l'única, per les quals Catalunya ocupa una posició discreta (per dir-ho suaument) en el sacralitzat informe Pisa és perquè els mestres no ensenyen prou bé les matemàtiques.

L'ensenyament, com la medicina, el periodisme i altres feines, és un ofici. Tenir un currículum acadèmic brillant no assegura que aquella persona serà un bon mestre, metge o periodista. Certament, és més probable que ho sigui, però no és cap garantia.

Un servidor de vostès havia de començar a formar-se com a mestre el mateix dia que el gran general rebel va traspassar. Vaig enganxar un període difícil a la universitat. Explicant que el meu segon curs es va reduir a tres setmanes reals, ja està tot dit. Doncs bé: conec gent de la meva promoció que, amb un currículum acadèmic lamentable per culpa de les circumstàncies, són ara uns professionals excel·lents. És clar que després van haver d'espavilar-se i adquirir amb cursos complementaris la formació que la universitat els havia negat. Però l'essència és que vivien el seu ofici, i que tot sacrifici els semblava poc.

L'essència del magisteri no és tant el coneixement, que també importa, com saber transmetre'l de la millor manera possible.

Amb tot, hi ha una fórmula màgica per aconseguir bons professors de matemàtiques: triplicar-los el sou. I, en deu anys, el problema aquest de l'informe Pisa, resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.