Opinió

L'APUNT

Dret a decidir

Un estat on aquest dret no es reconeix, es prohibeix o es criminalitza té un problema

Sembla qui sap què, però en realitat la moció aprovada dilluns al vespre a l'Ajuntament de Girona és una cosa ben normal. En els països amb tradició democràtica ni es plantejaria de donar suport al dret a decidir. Tothom, tots els pobles tenen el dret a la seva autodeterminació, a decidir el seu futur. Un estat on aquest dret no es reconeix, es prohibeix o s'intenta criminalitzar té un problema.

Els polítics municipals que no avalen aquest dret també tenen un problema. Posar pals a les rodes a tot el que suposi l'exercici d'un dret democràtic, no sé com ho veuen, però no sembla que sigui gaire de democràtic. No hi ha millor manera per defensar la unitat d'Espanya que demostrar per la via democràtica que els catalans –encara que Espanya ens robi 759 milions d'euros– volem continuar sent espanyols. Aquells que no volen la independència, si estan tan segur del que volen, haurien de ser els primers a defensar el dret a decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.