Opinió

Sense embuts

Política que degrada la política

Llegeixin-la! És una frase que té més valor per la ideologia que denota que no pas pel sentit literal del conjunt de les paraules que la formen. Explica més sobre el tarannà de la persona que la pronuncia que sobre la situació o sobre els fets que suposadament vol denunciar. És l'expressió d'una manera de fer política que degrada la política fins a fer-la detestable. La frase és: “Al PSOE es barallen pel poder, mentre el PP lluita contra l'atur.”

Va pronunciar-la dissabte el senyor Javier Arenas, una persona que en els últims vuit anys no ha fet res més que lluitar pel poder. Pel poder al si del seu partit, el PP, i pel poder a Andalusia. Ningú no li ha de retreure. És l'essència de la vida democràtica. Tampoc no li hauríem de retreure si el sentíssim criticar les propostes d'algun dels candidats a dirigir-lo, el PSOE. El que és inadmissible no és la crítica, sinó la desqualificació de la confrontació democràtica en si mateixa. Serà també una baralla el que l'enfrontarà amb el candidat socialista en les eleccions andaluses dels propers mesos? Es despreocuparà ell també de la lluita contra l'atur en el moment que comenci la campanya electoral?

Que sigui el senyor Arenas l'autor d'aquella frase vol dir que en els propers mesos, amb molta probabilitat, el president del govern d'Andalusia serà una persona que té un respecte més aviat escàs a la democràcia. Perquè no vull arribar a creure que allò que complauria de veritat al candidat popular, més que una Espanya única, seria una Espanya de partit únic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.