Opinió

Cosines

Hi ha vetllades que et fan bé, no només per tot el que passa durant aquella estona amable, sinó també per tota la memòria del que has compartit amb les (aquí sí, són dones) seves protagonistes. Són vetllades que cal cuidar, mimar i recordar-les com un regal inesperat. Són vetllades que ja et fan il·lusió quan te les proposen i que saps que seran plaents. Són fàcils, molt fàcils. Les converses t'acaronen, les notícies i les informacions, quan les expliquen els que t'estimen sense fissures, sempre juguen a favor teu i dels que són allà.

Flueixen records com el d'aquella escridassada monumental i càstig compartit del dia en què, els que aleshores eren pares i oncles, us varen enxampar, unes inconscients preadolescents, visitant un bar molt inapropiat o, entre altres, el del sermó col·lectiu i inesperat per haver fet un exercici d'autoestop prohibit.

Us varen fer bé les complicitats familiars d'infància i joventut. Us varen fer bé els primers amors que només entre vosaltres situeu i sabeu de qui es parla. Us varen fer bé aquells primers excessos d'alcohol que vàreu compartir en més d'un sopar i en més d'una festa. Us varen fer bé aquelles vetllades memorables en què els adults no tenien cabuda ni, més tard, els amics o amigues que no pertanyien al nucli dur. Un nucli que era incondicionalment vostre, i que, amb un passat comú, familiar i lliure de retrets, us permet, a cada trobada, gaudir sense impostures de qualsevol cosa. Us varen fer bé els esmorzars a l'alba al voltant de la taula d'aquell estimat (i un punt decadent) pati del poble costaner d'estiueig que us feia creure-us eternes i immortals. Una taula generosa que anava rebent i incorporant els més tardans que aprofitaven la festa i la nit fins al darrer moment.

Vàreu compartir la infantesa, les vacances, les converses i els relats dels grans que ara us serveixen per saber qui sou. Vàreu compartir les pors, les il·lusions i els secrets del cos i l'ànima que ningú havia de saber i que, ara, que el temps ha passat i us ha fet adultes, us diverteix i us fa encara més confidents explicar-ho davant les noves incorporacions al clan.

Vàreu viure plegades moltes coses, i això fa que, quan teniu l'oportunitat de tornar asseure-us juntes i sense presses, amb la complicitat que reapareix al cap de 5 minuts d'arribar i que no es trenca mai, fa, deia, que en un instant tot sigui com abans i les cosines tingueu, tinguem, novament aquells 8, 16 o 22 anys memorables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.