Opinió

Sense embuts

Montoro

Si som capaços d'atorgar-algun crèdit a la paraula del ministre Montoro, podrem estar tranquils. Ningú no ha desmantellat la FAES, però les seves idees no tenen cap influència en les decisions del PP i menys encara en les del govern de l'Estat. Tampoc els centralistes ens han de causar cap temor ni cap preocupació: “Haberlos, haylos”, reconeix el ministre, “però cap entre els que manen”, ni al partit ni al govern. Ens ho hem de posar al cap: “Ara [i hem de subratllar-la, aquesta acotació temporal del ministre] el PP és un partit moderat i pragmàtic que no es planteja una involució autonòmica.” Només pretén “acomodar l'estat de les autonomies a l'euro i a la construcció europea”. Desatesa la FAES, castigats cara la paret els centralistes, el govern popular només vol “posar fi a la duplicitat de competències”. Una qüestió pràctica, tècnica. Res que ens hagi de preocupar. I ara!

Ens ha de causar cap maldecap un govern que fa comptes per pagar els famosos 759 milions, encara que sigui passat el mes de març i a terminis? És clar que no. Només un malpensat podria concebre la idea que s'ha volgut evitar cap coincidència entre el pagament i les eleccions andaluses. Això no ho faria mai aquest partit. Tan pràctic i ponderat que està disposat a parlar fins i tot del pacte fiscal. Això sí, amb dues condicions prèvies insignificants: que s'hagi acabat la crisi i que revisem els números. Perquè la xifra del dèficit que tenim comptada no se la creu ni Montoro. No, no hem de tenir cap preocupació: el pacte, tal com veuen, és a tocar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.