Opinió

Naps i cops

Carme, 55

Aquí s'han fet llaços naturals entre autors i lectors d'una mateixa literatura

Al número 55 del carrer del Carme de Barcelona hi he trobat llibres que no he trobat enlloc més, hi he anat a buscar discos únics per regalar –en l'època que es regalaven discos–, hi he dinat i fet cafès quan buscàvem un lloc plàcid, hi he sentit recitals de poetes admirats (en recordo vivament un del Màrius Sampere) i fins i tot hi he recitat. El número 55 d'aquest carrer eix del Raval ha estat en els darrers 13 anys i una mica més un cau on trobar-se i on trobar-nos: per l'Espai Mallorca hi han passat autors d'allà i de més enllà, d'aquí, tots barrejats, ponts d'anada i tornada (seria una mica allò d'anar amb vaixell i tornar amb barco); s'hi han fet llaços naturals entre autors i lectors d'una mateixa literatura, molt més naturals de com alguns els volen entendre.

Quan un lloc com l'Espai Mallorca està amenaçat de tancament, com ara és el cas, una té la sensació, de vegades, que els laments arriben tard. Demà, però, hi ha l'oportunitat per clamar que és un espai necessari, a través d'una jornada festiva (11 hores de crits i renou per l'Espai Mallorca). Les últimes notícies diuen que el Gremi d'Editors de les Balears, després d'acumular impagaments, ha renunciat a la seva gestió, que li havia encarregat el Consell de Mallorca, sobre qui cau ara la patata calenta. Sembla que la solució hauria d'implicar trobar els diners i crear un consorci balear per tirar-lo endavant. Les estretors econòmiques i les dificultats de gestió estan portant pel pedregar moltes coses. Però cal ser conscients que davant una certa superfície de terra cremada ja no es podrà tornar enrere. I aquest espai, que junt amb d'altres com l'Horiginal dibuixa un eix poètic al cor del Raval, acumula tantes experiències que la seva fóra una pèrdua estúpida.

@aballbona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.