Opinió

LA GALERIA

Tota una mascletada

Al capdavant
de la protesta estudiantil
hi anaven delinqüents habituals, narcotraficants i provocadors especialitzats

La premsa madrilenya dretana va informar de les manifestacions de diumenge passat contra la reforma laboral del govern Rajoy a la seva manera, és a dir, considerant-les un absolut fracàs dels sindicats convocants. Segons aquests diaris, tota aquella gentada que vam veure per televisió eren quatre gats. I, per algun dels seus columnistes, gairebé tots els pocs gats en qüestió, “alliberats sindicals”. L'endemà es van produir a València, durant aquella manifestació estudiantil tan durament reprimida per la policia, unes situacions en què la confusió i les garrotades constituïen una esborronadora imatge. Van rebre trompades, puntades de peu i empentes persones que ni participaven en la protesta dels joves estudiants ni hi tenien res a veure. Vianants que passaven pel lloc del fets en aquell moment, i que, sense que arribessin a saber ben bé per què, van ser colpejats, tirats a terra i humiliats pels agents que, teòricament, estaven defensant l'ordre i la pau ciutadana. Tot això es va poder veure per televisió, igual que les explicacions donades pels que havien rebut aquells injustos maltractaments. Doncs bé, segons els rotatius abans esmentats, no hi havia innocents allí, ans al contrari. Es veu que al capdavant de la protesta estudiantil hi anaven delinqüents habituals, narcotraficants i provocadors especialitzats a agredir els policies i després fer-se passar per víctimes. El fet que el PSOE, enemic natural de la dreta mediàtica, es posés al costat dels estudiants encara els va criminalitzar més, i això es notava en el volum i la intensitat dels articles y gasetilles. Titulars de portada que remetien el lector a dues o fins i tot tres pàgines de diatribes en què no se salvava cap dels protagonistes estomacats, Per exemple, el cap del Sindicat d'Estudiants valencians no era tractat d'això, de cap, sinó de cabecilla, com si, en lloc de dirigir una associació legal d'educands, dirigís un escamot de guerrillers maoistes.

I crida força l'atenció que aquesta mateixa premsa dediqués molt menys espai informatiu a un altre tema, sens dubte més important que la reprimida protesta, com era el cessament de dos alts càrrecs de la Generalitat Valenciana, el director general de Cooperació, detingut, i el subsecretari de Sanitat, imputat, per la seva implicació en un afer de malversació de fons. Ara, cap d'ells no és d'esquerres o del PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.