Opinió

Apunts

Inflats

El passat 14 de febrer, l'agència Reuters va afirmar, citant fonts comunitàries, que el nou govern espanyol havia inflat expressament les xifres del dèficit públic. La notícia, és clar, va ser desmentida a la velocitat de la llum des de la Moncloa. Alguns van mormolar que Rajoy havia inflat les xifres per poder presentar després un balanç brillant amb un esforç menor. Potser, però la primera consciència és que ens van apujar l'IRPF a tothom, contradient el que el Partit Popular havia promès en campanya.

Reuters insisteix que la informació és fidedigna. No calia que ho fes. Reuters sempre contrasta les notícies amb tres fonts. I, per cert, després de l'indignat desmentiment de Soraya Sáenz de Santamaría i tot l'equip econòmic, va tornar a preguntar a les seves fonts; amb resposta idèntica és clar.

Ja quadra, ja. Per això Rajoy s'ha autofixat, amb el permís de Merkel, un dèficit superior al que reclama Brussel·les, però que, alhora, li permet collar les autonomies. Per què? Per aconseguir que li retornin competències per falta de capacitat per pagar-les.

Ho troben una exageració? És impossible que algú prepari una trama tan maligna? Home (i dona), si hi ha qui encara diu que l'atemptat de l'11-M no va ser obra d'uns extremistes musulmans en solitari, sinó, i no necessàriament per aquest ordre, dels serveis secrets del Marroc i d'uns policies descontents amb el govern del PP –mai s'ha sabut ben bé la raó– ¿per què no puc dir jo que persones molt poderoses han manipulat expressament les xifres del dèficit per aconseguir els seus nefastos designis?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.