de set en set

Excessos

El problema no és el que guanyen els futbolistes, sinó els pocs impostos que paguen pels seus ingressos

El president Montilla es va afegir ahir a la llista de polítics que troben excessiu que, en temps d'atur i mileurisme, el Real Madrid inverteixi 159 milions d'euros en els fitxatges de Cristiano Ronaldo i Kaká. Curiosament, tots parlen de l'import excessiu dels traspassos, però no esmenten la correcció o no dels sous que cobren els futbolistes d'elit, se suposa que perquè els troben correctes. El brasiler guanyarà aquest any 13 milions d'euros, 4 milions més que l'any passat, exercici en el qual Leo Messi va ingressar 8,4 milions, i Henry i Eto'o, 7,5 milions cadascun, quantitats molt importants però l'excés de les quals és relatiu. Són desorbitades en comparació amb el que ingressen no només els desocupats sinó la immensa majoria dels assalariats, però força modestes al costat de les que van guanyar l'any passat l'altre gran gremi d'artistes, els actors de cinema de Hollywood: Harrison Ford, 47 milions d'euros (per una pel·lícula); Adam Sandler, 50 milions; Will Smith, 32,5 milions; Eddie Murphy i Nicolas Cage, 29 milions per barba; Tom Hanks, 25 milions; Tom Cruise, 21,6 milions; Johnny Depp, 19,5 milions...

Estem parlant del món de l'espectacle, amb unes estrelles que, al cap i a la fi, cobren del que els espectadors paguen voluntàriament. Els retrets morals dels polítics sobren, sobretot perquè no enfoquen el problema correctament. El problema no és el que guanyen els futbolistes, sinó els impostos que paguen pels seus ingressos, aspecte que no toquen ni Montilla, ni Rodríguez Zapatero, perquè ja els està bé una llei que des de l'any 2003 permet –amb l'excusa d'atraure executius de les multinacionals– que futbolistes estrangers paguin durant sis anys un 24% d'impost sobre la renda, mentre que els contribuents normals poden arribar a tributar a un tipus del 43%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.