Opinió

La COLUMNA

Ecumenisme

Em temo que em repeteixo i que aquestes ja us les tinc dites amb no sé quina solfa, però, tant se val, em surten així.

El Papa és un personatge que sembla llunyà vist des de Gósol amb les pollancredes del torrent dels Rucs que et fan viure l'eternitat. Tanmateix aquest personatge blasmat a dretes i esquerres ens marca sense adonar-nos-en. Per dir-ho sense taps, em confesso fill de Joan XXIII, germà menut de Pau VI i el rebuig de les contundències de Joan Pau II, sense que això em privi de creure que el Papa és el Papa, sigui com sigui la seva carnadura.

Amb el benaurat Joan XXIII, que potser no el faran sant perquè ho era massa, ens vam creure que qualsevol persona que es confessés de la banda de Jesucrist, amb totes les tombarelles que vulgueu, era un germà, no era un enemic i no teníem dret a tractar-lo d'heretge, i així em vaig trobar anant pel món amb unes quantes patacades que no tenien res d'ecumèniques.

A casa meva mateix hi vaig allotjar un pastor protestant. L'endemà amb tots els permisos episcopals aquell bon home va fer un servei religiós a l'església de Queralt. Tot en alemany. Només de tant en tant feia un ritornello en castellà dient que “Santiago matamoros, Santiago mataindios”.

Posat a contar-les i torno a dir que em sembla que em repeteixo, a Grècia em van tractar d'heretge.

A la democràtica Anglaterra, un minyó educat en una selectíssima que en diuen escola pública i era una de les més privades del món, em va explicar com encara avui als catòlics ens tracten de papistes.

Em sembla que tot això ja us ho he explicat o potser ho he dit en una altra banda, perdoneu-me. Però totes les confessions cristianes han convertit l'Església catòlica en l'ase dels cops. Hem matat indis sense que ningú digui els que han escalivat els puritans en la llarga història dels Estats Units, ningú no parla de les fogueres de Calví, i plego, que sembla que estigui jugant a allò que de joves en dèiem si m'embrutes t'emmascaro.

Crec que qualsevol persona que cregui en Jesucrist, sigui pel dret sigui per l'inrevés, és un germà meu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.