Opinió

Apunts

Alba

A mesura que passen les hores, i com a fruit d'haver aconseguit uns resultats que no s'esperava en la seva vida, el líder del partit grec Alba Daurada, Nikolaos Michaloliakos, les va dient cada cop més grosses. Aquest partit pretén solucionar els problemes de Grècia expulsant tots els immigrants. Potser amb els seus càlculs amb això ja n'hi hauria prou per aconseguir la plena ocupació. La idea és tan ridícula, no ja des de la defensa dels drets humans, sinó de la tècnica econòmica i matemàtica que no val la pena ni comentar-la.

Sempre m'ha cridat l'atenció el gust que tenen per les metàfores brillants aquelles formacions polítiques que defensen la foscor i el retrocés. Aquests de Grècia s'autoanomenen Alba Daurada. Se'n recorden, de l'himne de la Falange Española que vam haver de patir durant dècades? Sí, allà on deia que “en España empieza a amanecer”. Quan passava tot al contrari. El que succeïa en aquell moment és que a Espanya, Catalunya inclosa, s'estava ponent el sol. I així ens vam estar, a la foscor absoluta, durant gairebé 40 anys.

La resolució dels conflictes és complicada. Els fets no són o blanc o negre, sinó que hi ha una infinita gamma de grisos. Però per als partits totalitaris, els d'un extrem i l'altre, les solucions són molt simples. Consisteix a eliminar tothom que molesta, tothom que pensi diferent. Els que promouen solucions col·lectives són els que han portat els pitjors desastres a la humanitat. Amb l'afegitó que acostumen a acusar els altres d'aquells mals que ells porten en persona. Ells sols es desemmascaren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.