Opinió

Apunts

Maons

Cada dia que passa, l'afer dels immobles invendibles que porta tot el sistema financer pel camí de l'amargura –i nosaltres al darrere– es complica més. Suposo que alguns banquers, i no dels petits, van decidir seguir el consell de Homer Simpson i es van amagar entre els abrics del penja-robes, confiant que tot s'arreglaria d'alguna manera. Però no ha estat així i ara des de Brussel·les ja ens comencen a mirar com si fóssim un grecs experts en falsificar o amagar estadístiques.

Per cert que tothom està molt preocupat amb el deute de les promocions immobiliàries, que es comptabilitza com a impossible de cobrar, i en canvi ningú no para esment al deute de les empreses i de les famílies, que també és per posar-se a tremolar. Suposo que aquells que vetllen per nosaltres esperen que la qüestió immobiliària estigui digerida per treure aquest altre conill del barret de les rialles.

Però mirin: aquí, la qüestió immobiliària es resoldrà d'un dia per l'altre. Perquè moltes promocions se les quedaran inversors estrangers. Bé, es preguntarà vostè, i no es pot fer res perquè aquests inversors comencin a comprar ara i així anirem tots més tranquils?

No compren ara pel mateix motiu que vostè, si hagués d'adquirir un habitatge i no tingués pressa: s'esperaria que els preus baixessin més. Els inversors esperen que els bancs arribin al punt de la desesperació i abaixin els preus fins al límit.

Les pèrdues seran formidables, però ho seran més si ningú no compra uns maons que representa que mai no baixarien de preu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.