Opinió

Apunts

Problema

Ja saben vostès que a determinats cercles de Madrid estan convençuts que el gran problema d'Espanya és Catalunya. I no s'estan de proclamar-ho sempre que poden. Fa uns dies vaig escriure que no, que l'autèntic problema d'Espanya és Espanya. Alguns em van dir que no n'hi havia per tant. Altres encara em van retreure que havia fet curt.

Bé: el fet és que l'endemà del Consell de Política Fiscal i Financera, que Sáenz va presentar com un pacte d'estat, quatre comunitats presidides pel PP des de fa molts anys declaren que el seu dèficit públic és superior al que havien exhibit. Fins i tot la Comunitat de Madrid, que era presentada com a modèlica per la mateixa premsa que ataca Catalunya un dia sí i l'altre també pel gran dispendi que fa en “qüestions identitàries”, va confessar un dèficit que era el doble del declarat. Però no patim, van afanyar-se a dir els adlàters d'Esperanza Aguirre, perquè aquesta gran desviació ja s'ha corregit entre gener i març. O sigui que ara ens hem de creure els mateixos que van prendre la cabellera a tothom amb les xifres del 2011?

Les comunitats amb desviacions sobre la xifra declarada són, a més de Madrid, Galícia, Castella i Lleó i el País Valencià. I aquestes no poden al·legar cap herència enverinada i cap excusa per l'estil, perquè fa molts anys que estan en mans del PP.

No passin ànsia: els mateixos que ens examinen amb lupa seran els primers a trobar-hi tota classe d'eximents. Ara, si Catalunya es desvia un mil·límetre de la xifra pactada, també seran els primers a exigir-ne la intervenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.