Opinió

Apunts

Relliscada

De la relliscada en el dèficit en quatre autonomies capitals per al Partit Popular, entre les quals hi ha la de Madrid i la del País Valencià, hi ha coses que m'han cridat molt l'atenció. La primera, que la premsa que sempre examina amb lupa Catalunya, ara hi passa de puntetes. Déu ens guard si la desviació arriba a ser nostra! Però no ho és. I així releguen la notícia a pàgines interiors i la tracten amb gran asèpsia. Més encara: el mateix ministre d'Economia, Luis de Guindos, afirma que aquesta desviació del 2011 ja està arreglada a hores d'ara. Home, doncs que surti la senyora Aguirre a explicar-nos com s'ho ha fet, no?

Catalunya fa els deures i les comunitats del PP no. I el PP, com reacciona? Engegant una campanya per posar de manifest totes les mentides del nacionalisme. Visca i bravo. Tornarem a sentir allò que no es poden gastar diners en absurdes campanyes identitàries quan s'està retallant tant i tant en hospitals i escoles, etcètera.

No, perdonin: en altres territoris també retallen en salut i educació i, en canvi, no gasten diners en qüestions identitàries, oi? Perquè allò de la marca Espanya, cada cop més desprestigiada gràcies als errors del PP, no té res a veure amb la identitat, no?

Una altra observació: ja saben que el Consell de Política Fiscal i Financera va acabar bé per a Andalusia gràcies a la intervenció de Mas-Colell. Algun cronista de Madrid no se sabia avenir al fet que un polític “nacionalista” donés més mostres de sentit d'Estat que no el mateix Montoro. I aquests es creuen que ho saben tot de nosaltres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.