Opinió

LA GALERIA

Adaptar-se

La imatge d'aquesta setmana de Iolanda Pineda amb el seu fill Narcís al Senat no és res més que la imatge del que queda per fer

La senadora socialista Iolanda Pineda reivindica, amb el seu fill de mesos a coll, el vot telemàtic al Senat; la biblioteca Ernest Lluch de Girona obrirà fins a mitjanit perquè els estudiants preparin la selectivitat; i les botigues del centre de Figueres podran obrir diumenges i festius gairebé tot l'any. Poden semblar fets aïllats i sense cap mena de relació, però en el fons sí que n'hi podem trobar alguna. Ja que del que es tracta és d'adaptar-se als temps-tendències actuals i aprofitar les oportunitats. La imatge d'aquesta setmana de Iolanda Pineda amb el seu fill Narcís al Senat no és res més que la imatge del que queda per fer en el tema de la conciliació de la vida familiar i laboral. No va fer tota la baixa maternal, que es va repartir amb el seu marit, perquè el Senat no preveu el vot a distància. El Congrés sí, però això no eximeix de les crítiques pel fet que les mateixes institucions que van aprovar la famosa llei del 2007 per la igualtat efectiva de dones i homes, se la passin per la barretina. Bé, malauradament se la passen per la barretina molts altres, ja que el grau de compliment de la llei és gairebé nul. Al costat ens trobem amb la decisió de la Generalitat de permetre que els comerços de Figueres obrin els diumenges i festius. Una decisió sovint criticada perquè va precisament en contra de la conciliació de la vida familiar i laboral. Especialment criticada des dels negocis familiars, que no veuen clar que la mesura els pugui aportar beneficis. Segurament tenen part de raó ja que no es tracta només de viure per treballar, que és el que pot passar si s'obre set dies a la setmana.

Però també es pot interpretar la mesura com una oportunitat d'aprofitar el negoci que poden aportar els milers de turistes que passen cada any per Figueres atrets principalment pel Museu Dalí i que fins ara els festius s'ho trobaven tot tancat. I, per què no, una oportunitat per crear algun lloc de treball, encara que sigui puntual. No pot haver-hi res dolent en el fet d'adaptar-se a les necessitats del client, com també han decidit fer, de moment com a prova pilot, a la biblioteca Ernest Lluch de Girona. Si tenim instal·lacions, per què no treure'n tot el profit? Doncs ja que s'acosta la selectivitat, s'obrirà fins a mitjanit. Ara només falta que els estudiants sàpiguen aprofitar l'oportunitat que se'ls ofereix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.