Opinió

Ara torno

L'aplaudiment a Mas

Des d'aquesta setmana sabem que els nostres turments tenen data de caducitat. D'aquí a 4.000 milions d'anys res ja no serà el que era. Ens ho han explicat els científics que treballen al telescopi espacial Hubble i a la NASA: la galàxia Andròmeda col·lidirà amb la Via Làctia i..., en fi, ja es poden imaginar un xoc d'aquesta magnitud. Ningú no reconeixerà el que hi havia abans, entre altres coses, perquè la humanitat, la que habita la Terra, quedarà extingida. De fet, ja estarà extingida abans, perquè la previsió és que vagi augmentant la temperatura del Sol i que això provoqui l'extinció de tots nosaltres i els nostres descendents. Però, en el cas que algú pensi que podem adaptar-nos i sobreviure a l'augment de calor que provocarà la combustió d'hidrogen al nucli de l'astre rei, el que els científics diuen que és segur és el xoc entre Andròmeda i la Via Làctia. Per tant, ens queden com a molt 4.000 milions d'anys per fer plans i executar-ne els que puguem.

La part bona de la notícia ja l'he dita al principi, s'acabaran segur els patiments que ens turmenten: la prima de risc, els ajustaments pressupostaris, la volatilitat dels mercats, els índexs d'atur, la necessitat d'injectar diners als bancs, la incapacitat del govern de Mariano Rajoy de torn (els científics no preveuen que en els pròxims milions d'anys a Espanya no es reprodueixi cíclicament l'alternança entre Rajoys i Zapateros), etcètera. La part més bona de la notícia és que, mentre esperem el xoc entre la Via Làctia i Andròmeda, som a temps de fer alguna cosa que valgui la pena. Els catalans, si més no. Des de dijous n'estic més convençut. Algunes reaccions imprevistes diuen a vegades més que, per exemple, un informe de l'FMI. Quan el president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, va avisar Mas que el sobiranisme podia empitjorar la situació de crisi, el president Mas no es va tallar i va dir, perquè té raó, que el pacte fiscal és l'única manera que Catalunya se'n surti, i jo hi afegeixo que, si Espanya no l'accepta, que no ho farà, només quedarà la sortida de la sobirania plena. Molts empresaris, no els de la primera fila, van aplaudir. Abans dels pròxims 4.000 milions d'anys poden passar coses. Fins i tot, amb una mica de sort, alguna de bona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.