Opinió

La millor recepta

Des de fa dies, a Girona, cada tarda es produeix un fenomen que, en aquests temps de crisi, dóna una bombolla d'oxigen al pessimisme generalitzat. Cues de gent de la pròpia ciutat, de municipis propers i d'altres de molt més enllà esperen, davant d'una gelateria petita amb una estètica afrancesada i plena de detalls, el seu torn per endur-se'n la fresca llaminadura. Un gelat. Només un gelat. Per a qui no ho sàpiga, a Girona, al Barri Vell, es compten de dues en dues les gelateries. Però Rocambolesc, la darrera aposta de servei a la ciutat dels germans Roca Fontané, és diferent.

Què podria dir que no s'hagi dit de la manera de ser i de treballar d'aquests tres senyors que, en la parcel·la que els toca a cada un, donen exemple? Com podria transmetre la discreció i la humilitat amb què van fent les coses i assolint les millors fites en el món de la gastronomia? Com podria explicar que, per més enfeinats i per més compromisos que tinguin, sempre estan disposats a obrir la porta a qui truca, asseure's i escoltar, amb respecte, atenció i deferència, allò que els vénen a explicar? Com podria fer valorar les innombrables vegades que s'han vinculat i donat suport a projectes que no eren seus i que no els representaven (els ben asseguro que és així) cap benefici evident? Com podria dir
que tota aquesta generositat no és impostada i que ho fan sempre des d'una modèstia sincera?

Com podria dir que ells són els primers a valorar l'esforç que les persones fem per asseure'ns a qualsevol taula del seu restaurant i regalar-nos el privilegi de dinar o sopar a casa seva? Com ho podria fer perquè no soni a frase feta dir que “és un privilegi gaudir de tots els detalls cada vegada que tens la sort i l'oportunitat d'anar a El Celler de Can Roca”?

Com podria explicar que quan hi arribes tot és fàcil? Que l'amabilitat, contenció i professionalitat plana pertot. Que el compromís amb el client allà és un dogma. Com podria deixar clar que ells tenen, i els utilitzen bé, tots els ingredients (fins i tot
el pebre) per tal que els surti la millor recepta?

I, finalment, què més hauria de passar perquè els nostres polítics valoressin, en tota la seva justa envergadura, l'immens servei que han fet, fan i faran a Girona i a Catalunya, cada vegada que algú visita El Celler de Can Roca, en parla o hi pensa?

N'hi ha molts altres que fan les coses molt ben fetes. Sí, n'hi ha molts altres, però ells estan, merescudament,
entre els millors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.