Opinió

Apunts

Trilerisme

Això, per què ho fan? A qui creuen que enganyen? M'expliquen que el govern espanyol, per tal d'apujar l'IVA sense que ho sembli, estudia treure molts productes i serveis del grup superreduït (4%) i passar-lo al reduït (8%) o al normal (18%). Facin números: al grup superreduït hi ha productes i serveis considerats com a bàsics i, per tant, la garrotada sobre els pressupostos familiars serà més que notable. No, si en això de “conseguir el efecto sin que se note el cuidado”, els governs espanyols tenen una experiència secular. I si no que ens ho preguntin a nosaltres, els catalans.

I per què ho fan? Sospito que és perquè així, quan arribi la futura campanya electoral i algú els acusi d'haver apujat l'IVA podran respondre: “Nosaltres? Nosaltres no hem apujat l'IVA! Mirin, sinó, com els tipus són els mateixos que els del 2011...” Això suposant que al final no toquin els tipus, que bé podria passar. Llavors la culpa serà de l'FMI.

Però ja he escrit en altres ocasions que el ciutadà, l'elector, el votant que canvia de parer i dóna la victòria a un o altre partit espanyol acostuma a tolerar malament que li prenguin la cabellera. El gran últim exemple, per molt que els amics de la teoria de la conxorxa mundial contra Espanya diguin el contrari, va ser el terrible atemptat de l'11-M. Intentar enganyar l'elector va ser el que va precipitar el Partit Popular als inferns. De manera que, si apugen l'IVA subreptíciament el millor que poden fer quan arribi el moment és admetre-ho obertament i sense defugis. Si no, ja saben el que els espera. Després que no es queixin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.