Opinió

opinió

Un club a l'Europa

El que el fa diferent, al RACC, és el servei d'assistència
24 hores

Si un ha tingut una vida moguda d'estudis, treball, relacions humanes, activitats cíviques, esportives, culturals, polítiques, ha creat una família i ara viu més de cara endintre que enfora i un dia vol esbrinar de quantes entitats és soci, quotes que paga i publicacions que rep cada mes, tindrà un sobresalt. De l'efímera vida de les revistes de la bústia a les papereres, no en queda rastre. Sols en repasso una que és com de la família, ja que fa més de cinquanta anys que soc soci de l'entitat que l'edita: el Reial Automòbil Club de Catalunya, el RACC. És una publicació inclassificable. Deixant a part religió, política i poca cosa més, sense vergonya ho toca tot. Vendes, descomptes, vehicles, vacances, viatges, esports de motor, competicions, crèdits, targetes, assegurances, cursos, assistència tècnica i jurídica, formació i més. És l'únic club d'Europa que supera el milió de socis.

Si es tracta de canviar de cotxe, és difícil d'escollir entre l'allau d'ofertes i de marques. Després d'examinar-les amb la família, si un s'adona que l'estudi de possibilitats aconsella deixar-ho madurar, mai més serà oblidat! L'oferta de quinzenes per descansar –muntanya o vida rural en masies– és temptadora. Hom menjarà amanida de ceba tendre i truita de carbassó en endavant! Però el que el fa diferent i inigualable és el servei d'assistència 24 hores. Dono fe de tres exemples viscuts en pròpia pell:

Dia 3 de juliol d'enguany. Ha estat parat un mes i no puc posar en marxa un Touareg: descarregada la bateria, no puc carregar-la perquè no la trobo. No miro el llibre del conductor per amor propi. He fet 60.000 quilòmetres i no he tingut cap avaria. Truco a l'assistència mecànica del RACC i al cap de 20 minuts exactes arriba. La bateria resta sota el seient del conductor, però hi ha dos borns en lloc òptim per carregar-la portant corbata de seda natural. En 10 minuts, resolt. La setmana passada a la meva filla li quedà el cotxe tancat i les claus al contacte. Després d'una dotzena d'intents fallits, a algú li acudí el nom del RACC. En vint-i-pocs minuts acudí l'assistència i en trenta segons, la solució. Fa uns anys, la vigília de Nadal, sortí ja tard de Barcelona cap a Girona, portador del sopar familiar d'aquella nit i d'una llarga llista d'obsequis. A València – Meridiana, el Mercedes es plantà i començà vacances. L'assistència del RACC acudí ràpidament i digué que era cosa de taller. Carregat de paquets, menjar fet, impossible en tren... El conductor de la grua va fer: “Pugi!” Fermà bé el cotxe i arrencà en direcció a Girona. En arribant, deixà el cotxe al taller Mercedes i a mi i la carga ens deixà a casa. De cap manera acceptà diners i sols per favor, un obsequi. Espero no trair-lo dient-ho. Travessem anys difícils i el pessimisme ho inunda tot. Quelcom mai vist: jutges del màxim nivell explicant-se i Ratos encartats. D'altra banda, cercant prou bé encara es troben raccs!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.