Opinió

Apunts

Efecte

Hi ha una iniciativa del Partit Popular perquè les persones que van marxar del País Basc per causa de les amenaces terroristes hi puguin votar regularment a les eleccions com si hi estiguessin censades. El meu dubte és si aquest benefici és per a tota la gent que va haver de marxar per qualsevol terrorisme o només el d'ETA. Perquè a banda d'aquesta banda de pistolers, al País Basc també van actuar mercenaris del GAL i del Batallón Vasco Español.

Està bé aquesta iniciativa. Però no acabo d'entendre per què s'adopta ara i no quan el PP va governar per primer cop, entre els anys 1996 i 2000. Potser té a veure amb el fet que l'esquerra abertzale disposa ara de l'aval de la justícia i que les perspectives electorals són molt bones per a les forces nacionalistes basques.

Però per molt que el Partit Popular tingui la majoria absoluta hi ha normes que s'han de respectar, perquè per això hi ha una Constitució, encara que peti per les costures, i un Tribunal Constitucional, encara que no ens agradi cada cop que ribota una llei catalana. Per exemple: quan arribin les eleccions generals, aquest elector basc, on votarà? Al País Basc? A Espanya? Als dos llocs alhora? Una persona, un vot? Sí o no?

La impressió que queda és que el PP no se sap avenir a un previsible ensorrament electoral al País Basc i intenta transformar la realitat d'acord amb els seus desitjos.

Ara bé, els càlculs que s'han apressat a fer al PP demostren que els rèdits no són tan elevats com s'esperen. Per tant, espero amb impaciència el seu pròxim moviment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.