Opinió

LA COLUMNA

Pam-pam al culet de Ryanair

Quants accidents similars hi ha hagut en aquests quinze mesos de silenci?

Fa uns dies aquest diari va informar d'un fet insòlit amb aquest titular: “Dos boeings xoquen al Prat però els pilots ho ignoren i volen amb l'avió malmès”. La notícia posava els cabells tant de punta que podia eriçar un formatge de bola. Deia que els passatgers es van adonar que els avions es tocaven a la pista i que, malgrat haver-ho notificat als auxiliars de vol, no els van fer cas i les naus van volar com si res. Això va passar a l'abril del 2011 però no s'ha sabut fins ara, quan hem vist la fotografia d'un dels avions afectats, amb un estrip a l'ala. ¡Quin viatge, el dels passatgers que veien l'esquinçada des de les finestretes!

És preocupant que passin aquestes coses, però això no és tot. T'havies de fregar els ulls i llegir unes quantes vegades els dos subtítols de la notícia: “Ryanair ha tingut xocs similars als aeroports de Girona i Sevilla” i “L'Estat recomana a Ryanair millorar la comunicació entre la tripulació dels seus vols després que la pilot no fes cas de les advertències repetides dels passatgers”. Qualsevol persona amb dos dits de seny es pregunta per què no ho sabem fins ara, quants accidents similars hi ha hagut en aquests quinze mesos de silenci, com és que una mateixa companyia acumula successos d'aquesta naturalesa sense que se li exigeixin responsabilitats. Només en aquest país de les meravelles en què ens ha tocat viure és possible que una saberuda comissió del Ministeri de Foment es limiti a recomanar a Ryanair que millori les seves comunicacions internes.

Ryanair deu ser la companyia aèria que acumula més queixes dels passatgers catalans, com si vendre bitllets barats donés dret a tractar els usuaris com si fossin mercaderies. La Generalitat ha abocat molts duros en aquesta companyia que va a la seva i es rifa de tothom. Cada vegada que fan pam-pam al culet de Ryanair i li recomanen millorar alguna cosa, es fa un panxó de riure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.