Opinió

Pagant o al bar

“La majoria dels afeccionats dels països europeus
del nostre entorn paguen per veure el futbol a la televisió”

Ha començat la lliga de futbol i a molts l'acord in extremis entre Prisa i Mediapro per a l'emissió del partits per televisió els ha agafat amb el peu canviat. Perquè aquesta temporada, com la següent i l'altra, la majoria seran de pagament. Els dels Barça i el Madrid, segur. En obert només s'emetran els partits del dilluns. Per entendre el repartiment del pastís futbolístic entre Canal+, Canal+ Liga i Gol T cal ser un entès, i la cosa encara s'embolica més si hi comptem la Champions, la copa del Rei... Un sudoku, vaja!

Aquells que ja estan abonats als operadors de pagament, cap problema: la vida segueix igual. Hi ha, però, una immensa majoria d'afeccionats que anava tirant dels partits en obert a TV3 i La Sexta. Potser un dia anaven a casa d'un col·lega o del sogre a veure el futbol o bé es decantaven per l'opció majoritària: el bar. Aquesta temporada, però, hauran de triar: o pagar per veure el futbol còmodament des del sofà de casa o anar fins al bar i seguir les jugades del Barça –o l'Espanyol– fent unes birres amb els amics.

Faran així el que fan la majoria d'afeccionats dels països europeus del nostre entorn, que paguen per veure els partits per televisió. Perquè el que passava aquí no era res més que una anomalia. No hi ha cap govern a Europa que hagi aprovat una llei que dictamini que per interès general s'ha d'emetre en obert el futbol. Que ho fan amb el teatre? O amb els concerts de rock? O amb l'òpera? Volem ser europeus, oi? Doncs a pagar. Per veure'l a casa o per veure'l al bar. I aquells que es queixaven que a la tele només feien futbol, ara hauran de callar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.