Opinió

Sort dels turistes!

“Mentre no reinventem la nostra economia, hem d'anar tirant amb
el turisme i l'activitat exportadora”

Més turisme estranger. Enmig d'aquest pessimisme econòmic que ens embolcalla, pendents de les reformes del sistema financer que ha d'aprovar avui el govern de Mariano Rajoy i del rescat que tard o d'hora arribarà, un brot verd. Un dels pilars de la nostra economia planta cara a aquesta crisi que ens tenalla. El turisme interior punxa a conseqüència de la pèrdua de poder adquisitiu dels de casa, però sortosament els estrangers continuen arribant per terra, mar i aire. I en són més, molts més que els que van comptar l'any passat. Una bona notícia que se suma, no ho oblidem, a l'evolució favorable de la nostra activitat exportadora.

Les dades fins al juliol són optimistes, i res no fa pensar que no passi el mateix la resta de l'any. Més turistes són més ingressos, més ocupació (encara que no la que desitjaríem) i això és bo per a tothom. Augmenta l'arribada de francesos i britànics i obrim nous mercats, com el rus; el turisme de creuers continua a l'alça... Brots verds.

En espera de saber com es tradueix això en euros, és a dir, quants diners s'han gastat, no hem de perdre de vista que no podem abaixar la guàrdia. La feina endegada ja fa anys per oferir alguna cosa més que sol i platja s'ha de mantenir, com també la lluita contra la imatge de turisme de borratxera que es vol oferir d'alguns dels nostres municipis més turístics. Així mentre no reinventem la nostra economia després del fiasco del totxo, que el turisme juntament amb l'activitat exportadora de les nostres empreses ens permetin anar tirant en espera de sortir del pou on ens trobem des de fa uns anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.