Opinió

No era necessari

Divendres s'estrena la darrera pel·lícula del director Woody Allen, To Rome with Love. Sembla que aquesta relació d'amor d'un dels directors més aclamats del nostre temps amb ciutats europees és una relació fructífera que resulta productiva per a tothom. Per a les ciutats, perquè amb el seu nom a la cartellera i la signatura del director en el film aconsegueixen un reforç de projecció internacional que els és avantatjosa. I per al director, perquè troba totes les facilitats per rodar les pel·lícules en capitals europees que li agraden d'allò més i, com ell mateix proclama, hi està molt a gust.

Aquest diumenge passat al Telenotícies vespre de TV3 el mateix Allen explicava que va ser l'Ajuntament de Roma el que li va proposar que el seu proper film es rodés a la Ciutat Eterna i, a canvi, el consistori pagava la pel·lícula. Una relació d'aprofitament mutu rodona.

L'influent i polifacètic director de 77 anys també va dir, somrient, que tornaria encantat a rodar a Barcelona, que era una ciutat on hi havia estat tan bé i que li agradava d'allò més. Durant el tall d'entrevista va haver-hi un moment en què el director va anar deixant caure el cap i es va adormir unes mil·lèsimes de segon. L'entrevistador i l'equip de TV3 responsable dels informatius no se'n van poder estar i, valorant no sé ben bé què, van retransmetre les imatges d'un Woody Allen endormiscat que perdia durant un moment la consciència i el fil de la conversa. Eren unes imatges que no aportaven absolutament res ni de la pel·lícula (objecte principal de l'entrevista), ni de la trajectòria professional del genial director, dramaturg, guionista, actor, músic, humorista i escriptor nord-americà, ni de res de res que als espectadors (ni al director) ens fes favor.

Ens calia veure com el senyor Woody Allen s'adormia? Ens deia alguna cosa més sobre ell o la pel·lícula? L'entrevista s'enriquia amb aquestes imatges? A TV3 li aportava algun plus informatiu de contingut o d'opinió aquelles imatges? No. No calia.

Només ens va quedar un mal regust de boca i la certesa que no està bé ni es fa cap favor a ningú quan, en un informatiu d'una televisió pública, que es vanagloria de tenir un plus diferenciat, respecte d'altres cadenes de televisió, de qualitat i de respecte a les persones, es retransmeten imatges poc respectuoses que no donen ni enriqueixen cap debat informatiu. De veritat, no era necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.