Opinió

Potinejar amb els estels

Les cròniques demostren que hi ha molta gent que ha arribat a la política gràcies a la capacitat de donar espentes i cops de colze, al marge de la utilització de prebendes aconseguides en l'atresorament de favors. Després, moltes d'elles demostren la infinitud de la seva ignorància o, encara pitjor, l'analfabetisme dels seus arguments. Però, són tan agosarats que no tenen ni la maliciosa capacitat d'amagar els propis desconeixements i, aleshores, s'atreveixen a pontificar sobre el bé i el mal, des del cel dels babaus.

Francisco Vázquez, el socialista gallec de curiosa biografia, ha obert la boca per embrutar la història i ha expressat que quan veu els nens castellans al pati de recreació d'una escola catalana els compara amb els nens jueus que portaven l'estrella groga sargida al vestit en l'Alemanya nazi, i en el seu deliri els hi veu. Déu meu!, sembla impossible tanta bretolada, tot i que es tracta d'una imatge que no és la primera vegada que és utilitzada per ciutadans del nostre país veí. Els castellans, a Catalunya, amb l'estel de David com a pecat del seu origen: quina imatge! Possiblement, en els seus al·lucinants somnis, Francisco Vázquez també deu veure el poble català desfilant darrera la creu gamada i reclamant el boicot als comerciants que no tenen sang pura garantida des de la tercera generació.

Talment, Vázquez ha potinejat en la tràgica història europea i ha ofès la memòria de la Xoà, quan la persecució del poble jueu és una cosa prou seriosa per fer-la servir per desautoritzar el que es desconeix. Trobar-se amb discursos com el del líder socialista gallec cansa molt, tot i que és molt més preocupant veure que és repetitiu d'altres valoracions fetes per José Bono o Marcel·lí Iglesias, tots ells, a més, significats militants socialistes. Potser en les escoles de formació del PSOE haurien de començar a pensar a introduir una temàtica de coneixement històric, a més del degut respecte a la memòria.

Per sort, Rocio Martínez Sampere, Xavier Sabaté i Francesc Vallès, militants del socialisme català, han reaccionat a temps denunciant el seu company potiner. Amb tot, cal que des del PSOE algú doni explicacions a aquestes lectures tan esbiaixades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.