Opinió

Ara torno

Tota la veritat

“Però per què, papa?”, va preguntar per enèsima vegada la Maria al seu pare. Preguntar i tornar a preguntar és el que fan les criatures de cinc anys com la Maria. És llei de vida i la manera natural d'anar descobrint el món que els envolta. El pare de la Maria, però, és molt responsable i sempre vol el millor per a la seva filla. Per això, quan l'altre dia la Maria li va llançar l'enèsim “per què” va prendre la decisió més responsable que pot prendre un pare del segle XXI i li va dir: “Estimada Maria, espera't uns dies pacientment i et convido a assistir a una compareixença a la sala d'estar de casa en què t'aclariré tots els dubtes. L'única condició que et poso és que no pots fer cap pregunta.” Va arribar el dia de la compareixença i, amb tota la responsabilitat de voler ser el millor pare possible, el pare de la Maria li va dir tota la veritat sobre els misteris de la vida: “Tot és mentida.”

La Maria ja està preparada per al futur. Com ho estem tots nosaltres després de la compareixença de Mariano Rajoy de dissabte. “Tot és fals”, ens va dir. I té raó. Tot és fals. I val més que ens n'anem fent a la idea. O què esperàvem, que ens digués que tot és veritat? Que ell i uns quants més del seu partit han cobrat diners en negre? Que la corrupció està instal·lada en el seu partit? Que qualsevol polític que té accés al poder i als diners públics experimenta, com si fos el principi d'Arquimedes, una força irreprimible de posar la mà a la caixa? Que de què han de confessar res si encara hi ha tot un recorregut judicial en què poden potinejar i interferir perquè tot quedi en no res? Que de què si ni quan hi ha hagut sentències per corrupció el costum és continuar negant? I posats a dir que tot és veritat, què volíem que ens digués, també? Que ell i el seu govern no tenen ni idea del que estan fent? Que la realitat els supera? No, Maria, el president Rajoy ens va dir tota la veritat. Que tot és mentida, tot fals, Maria. I al final, Maria, els seus companys de partit es van treure uns sobres de la butxaca i en van treure tones de confeti que van llançar amb joia i la sala es va omplir de colors. I que sàpigues que si et portes bé, Maria, et deixaran fer una foto amb el candidat en la pròxima campanya electoral. De veritat, Maria. L'únic que és fals és la pura realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.