Opinió

Que gran que és, la democràcia

Un dels fets que demostra la grandesa de la democràcia és que un carter en exercici pugui esdevenir diputat, però és quan el diputat deixa de ser-ho i es reintegra a la plaça de carter quan es demostra que aquesta democràcia pot funcionar. Així, veure Jordi Miralles exercir de carter pels carrers de Viladecans és el millor testimoni de l'honorabilitat d'Esquerra Unida, que sap en cada moment quin és el paper que ha de jugar en el procés de regeneració democràtica. Un deu, doncs, a l'historiador que es guanya la vida repartint sobres legals pels carrers del seu poble.

De la mateixa manera podria ser un bon exemple de funcionament democràtic el fet que un ordenança arribi a ser alcalde de Sabadell, la cinquena ciutat de Catalunya en nombre d'habitants. Manuel Bustos féu bona carrera quan decidí afiliar-se al PSC, amb el qual saltà de bidell al Museu de Paleontologia a regidor de l'Ajuntament i, uns anys després, a alcalde de la vila vallesana. Ara, li faltarà la segona opció, que és saber retornar a la feina d'ordenança, si és que la plaça no està coberta després de tants anys o si és que les retallades no n'han reduït el sou a una quantitat poc atractiva per qui ho ha estat tot en la piràmide del poder local de Sabadell.

La trajectòria política de Manuel Bustos és prou interessant per merèixer-se ser seguida amb atenció i per veure quin serà el seu final, ara que el partit ha decidit posar popa a la seva biografia política i preveure'n la data de caducitat, tot i la pròpia resistència de la família Bustos. Les nou causes en les quals està imputat són suficients per Pere Navarro per desfer-se d'un dels seus enemics polítics, que ha deixat de tenir futur en l'entramat del partit, tot i que es resisteixi a deixar l'acta de regidor –fins quan?– i encara vagi posant ciris a l'altar de Carmen Chacón. Algú, potser company de partit, ja refresca la memòria i recorda que el 1996, quan encara no era alcalde, Bustos estigué implicat en un cas de falsejament del padró municipal, i els més propers pensen amb l'enrenou del jove detingut no fa gaires anys quan repartia propaganda contra l'alcalde sabadellenc, amb un abús d'autoritat de dimensions considerables.

Que gran és la democràcia! Llàstima que a vegades sigui tant lenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.