Opinió

LA COLUMNA

Micròfons

Això de saber que tens el telèfon punxat fa una picor que no et deixa tranquil fins que t'hi aveses. Vivia en santa pau quan vaig donar el meu telèfon a un de la telefònica, aquest em va mirar estorat, dient-me que em punxaven el telèfon. Em vaig acostumar a sentir el clic del poli quan jo ja havia penjat i vaig acabar divertint-me fins a l'extrem de saludar el poli al començar la conferència i acomiadar-me'n amicalment quan l'acabava.

La cosa va durar temps i temps. Amb la inèrcia del cas, sé segur que va durar ençà d'alguns anys de la transición.

Per dir la veritat, aquella poli de la Via Laietana i del Franco que no s'estava d'apallissar qui fos, quan descobria que l'espiat era un pobre diable com jo, continuava escoltant, però avorrit.

En aquell temps, els telèfons punxats eren pocs i selectes, menys eren els micròfons, però ara els espietes tant d'una mena com de l'altra s'han convertit en el nostre pecat nacional, emmerdissant de sospites fins i tot sant Dominguito del Val, si fos viu.

Hi ha un cas, que m'ha fet enrabiar. Una bona noia d'amors balits va buidar el sac a la Camacho, que tinc per dona sencera, però allà, justament, en un pom de flors que no tenia res de romàntic, hi havia un micròfon i fou l'empastifada del Jordi Pujol fill. Val a dir que la mala bava del qui va escampar-ho no anava pas pel xicot sinó per son pare, inatacable per aquesta banda i per totes.

Així hem arribat a una gent que, veient els programes de la televisió on no n'hi ha un pam de net entre femelles i homes, quan va de política es tornen puritans hipòcrites. I tots plegats ens fan viure en un món de sospites que la nostra política no és més que un bassal brut amb unes quantes granotes que rauquen eixordant-nos, just quan ens estem jugant la vida de la nostra nació amb els d'enllà endurint-se més i més.

El mal és que l'antiga teoria del dret, segons la qual tothom és innocent fins que no es demostra la contrària, ara tothom és culpable mentre no es demostri innocent. Quan la innocència és indemostrable, és tan neta que no té mots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.