Opinió

Una delegació innecessària

El Parlament ha denunciat l'actitud de la delegada del govern espanyol a la perifèria catalana, la sevillana María de los Llanos de Luna, per “la seva actitud hostil i falta de respecte envers les institucions catalanes”. Res de nou, ja que l'estada de la militant pepera a les nostres contrades ha estat suficient per donar a la seva biografia la pàtina dels funcionaris enviats a terra de missió, o a terra conquerida, on, segons l'espanyolisme més ranci, cal imposar la “normalitat” de la doctrina unitària que tant agrada als grans partits de les espanyes, es diguin populars o socialistes.

Doña María, que no parla català ni en la intimitat, fou enviada a Barcelona en els darrers nomenaments de l'aznarisme per posar ordre a la Seguretat Social. Després, el Partit Popular l'acomodà a les llistes al Parlament, on arribà a portaveu adjunta, fins que el govern central, a les mans de la tropa de Rajoy, la portà a exercir la responsabilitat d'aquesta nova versió dels governs civils franquistes que és ara la Delegació del Govern.

Des d'allà, Llanos de Luna s'ha dedicat a vigilar les “desviacions ideològiques” dels ajuntaments, i els ha denunciat quan organitzen un tren especial per assistir, pagant els usuaris, a les manifestacions de l'Onze de Setembre o quan pengen la quadribarrada al balcó. Amb mà de ferro i paraula castellana, l'advocadessa andalusa augmenta mèrits, mentre va de bracet de l'Alícia dels nostres pecats.

Vuitanta-sis parlamentaris –CiU, ERC, ICV i CUP– reclamaren el relleu de la delegada, i el PSC, en paraules de l'estimada Núria Parlon, preferia l'abstenció per no fer un salt mortal a no sé quina defensa del món local, i populars i Ciudadanos decidien donar suport a l'autoritat de la funcionària estatal. Uns vots que expliquen, per activa o per passiva, el perquè de moltes coses. De Luna, sancionada pel Parlament, immediatament ha rebut el premi Temps de Dones, un guardó atorgat per les dones del Partit Popular en reconeixement a la defensa de la llibertat que, segons elles, es personalitza en la protagonista.

No entenc el perquè de la petició de substitució de la delegada. No seria l'hora de demanar la supressió d'aquesta figura anacrònica del sistema, es digui com es digui i sigui del partit que sigui?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.