Opinió

Ara torno

Ho volem entendre?

Al marge de casos individuals, és probable que, col·lectivament, a Catalunya no hi hagi avui cap situació més injusta que la dels farmacèutics. Han de respondre amb els seus estalvis, amb el seu patrimoni, als pagaments dels medicaments perquè la Generalitat s'endarrereix més del compte en els pagaments. Això, els que no han hagut d'abaixar la persiana i tancar. Mentre algú es presenti a la farmàcia amb una recepta, estan obligats a servir-lo. I així s'estan arruïnant, es tanquen negocis i es queda gent sense feina. Sí, en aquesta crisi hi ha moltes altres situacions penoses, però aquesta és molt reveladora del problema de fons que pateix el país i de com es comporten els que tenen responsabilitats públiques.

Algú creu que la Generalitat no paga els farmacèutics per gust? O que si pagués al dia els farmacèutics llavors decidiria, per gust, no pagar els metges, o els mestres, o...? La resposta és, lamentablement, que sí. Que hi ha gent que creu que la Generalitat ho fa per gust. O potser encara pitjor: saben que no és per gust però ja els va bé que la gent cregui que és el govern de la Generalitat el que té la culpa de la situació. I sí, ho han endevinat, són els partits polítics que en aquests moments estan a l'oposició. Doncs jo em crec el president Mas, que en una entrevista divendres a RAC 1 va confessar que entén els farmacèutics i que el govern no té control de la seva tresoreria, que està tan lligat de peus i mans pel govern espanyol i les exigències de la Unió Europea que pagar els sous i les factures depèn més de la providència que de res més. Mas va tornar a afirmar que un govern d'unitat o d'àmplia concentració és l'única resposta responsable a la situació. Ja hem vist com li han contestat, els partits de l'oposició. A més, excepte ERC, neguen el procés cap a la independència com a únic projecte concret per no morir d'ofec. Ells no en tenen cap de viable. Només fal·làcies, per passar el temps mentre es desgasti el govern. Ho volem entendre, tots plegats?

Jo, si fos Mas, tornaria a convocar eleccions: si la gent entén qui afronta la realitat i qui fa demagògia, el votarien més; si no, que formin govern els que ara estan a l'expectativa. I Catalunya, com fan els farmacèutics, ja podria anar abaixant la persiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.