Opinió

Tots els Sant Jordi del món

Si faig recerca en la memòria, en el meu primer Sant Jordi conscient tinc set anys i estic al pati de l'originari edifici de l'escola Thau, al carrer Doctor Roux de Barcelona. Pel modern i progressista centre educatiu, aquell dia era una festa reivindicativa en què la màgia de la llegenda del drac i del cavaller omplia tots els racons del “bosquet” (un paratge màgic i privilegiat enmig de la ciutat) i les classes d'aquells infants disposats a creure-s'ho absolutament tot de manera incondicional i sense fissures.

Si bé és veritat que en la infància els Sant Jordi eren plens de la seducció del relat, amb el pas del temps, la teva percepció d'aquest dia o el teu interès per la festa han evolucionat. I això està bé. És positiu que, a mesura que passen els anys, cada dia de la rosa, ens aporti una cosa nova, un nou matís amb una renovada manera de viure'l.

Però sempre hi han moments vitals relacionats amb aquesta data, plens d'elements recurrents, eterns i evocadors, que et varen conformar. Són aquells 23 d'abril de l'adolescència que recordes amb especial tendresa. Esperaves amb delit sortir de l'escola i passejar sota la cobertura de les amigues per la Rambla de Girona mentre desitjaves, il·lusionada i sense dir-ho a ningú (ni tan sols a elles), aquella flor del noi que t'agradava i que moltes vegades, acabada la tarda, no tenies. El que solia passar és que arribava la rosa d'algú que no t'esperaves. L'amic amb qui no comptaves, ni tenies gaire en compte i de qui mai haguessis pensat que tingués aquest detall. Era habitual que el guapo pel qual tu tenies interès no et fes ni cas i, en canvi, aquell jove a qui només podies mirar com a company tingués un especial predilecció per tu, més enllà de la simple amistat.

Els meus Sant Jordi segueixen evolucionant. Es un dia bonic en el que fa especial il·lusió acabar la feina d'hora, quedar amb els teus, passejar entre els rius de la gent sabent que, tot i que potser has comprat els llibres que vols regalar un o dos dies abans per evitar aglomeracions, acabaràs sucumbint a la seducció dels títols, dels autors, de les imatges de les portades i de l'ambient de celebració que plana per damunt de les parades.

I, tot i que ja te n'han regalat moltes, la rosa que esperes que et regalin avui serà la més bonica, la més desitjada, la més fresca, la més significativa. Aquesta és la teva, és la d'ara i te la regala l'enamorat que t'estima i a qui tu, enamorada, estimes.

Molt bon Sant Jordi a tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.