Opinió

Ull de peix

Bèsties atàviques

Qui no ha superat l'odi a la dona no sabrà mai què vol dir ser lliure

M'indigna la reacció de la carcúndia francesa a propòsit dels matrimonis homosexuals, uns energúmens sorgits directament de les cavernes. ¿Sabeu què hi ha rere la defensa a ultrança de la família tradicional? ¿Sabeu per què els Rouco i els Reig parlen de demografia des del seu celibat voluntari? Ras i clar: els atavismes, que són a la medul·la del baix ventre, als racons foscos i hostils del cervell de la bèstia humana que ha costat mil·lennis de civilitzar.

El moll de l'os: l'acte sexual és una humiliació, una victòria i una vexació que els mascles homínids exerceixen sobre la dona. Aquest glop que els ha quedat arrapat a les vísceres de quan trescàvem pels arbres i no havíem inventat la parla, encara cueja. ¿Com és possible, clamen des de la foscor els monstres atàvics, que un home se sotmeti a la humiliació a què està obligada una dona? Perquè són com dones!, conclouen. Tant és així que, culturalment, alguns homosexuals es comporten com dones (tots tenim baix ventre i tots tenim memòria atàvica); entendre que l'acte sexual és una lluminosa relació lliure entre adults, del mateix o de diferent sexe, és quelcom que s'aprèn a les aules i als llibres, a les sales de concert i a les galeries de pintura; és Messi marcant un gol prodigiós i Elena Barraquer curant els ulls d'un nen africà depauperat; és l'alada música de Mozart i és el sarcasme divertit del cavaller Tirant; és un petó, humit i llarg, entre dues boques que es desitgen i es miren com a iguals; i és una escuma de marisc de Ferran Adrià; és la mirada escrutadora i humaníssima d'Antoni Miró i les notes trencades i adolorides d'Ovidi Montllor quan canta Montserrat. És la civilització, caram.

Qui no ha superat l'odi a la dona no sabrà mai què vol dir ser lliure. La desconfiança en la seva llibertat, la sospita que, portadores de vida com som, podem prendre les regnes de la societat: això és el que provoca les celles corrugades de Ruiz Gallardón, que es creu l'amo de l'úter de les dones. Les cavernes. El fangar venjatiu de la negació del pensament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.