Opinió

Ca montes

Aznar

La simple existència d'aquestes declaracions ja ha obert la guerra dins el PP, afeblint-lo

Que el senyor Aznar amenace de tornar a la política ignore si és una bona o una mala notícia. Per una banda, tinc ganes que torne perquè segurament això seria una empenta definitiva al procés sobiranista. Ell és un senyor tan antipàtic i que genera tants anticossos, que potser el seu sol retorn acabaria de convèncer tot un sector de gent encara refractari que val més arrencar a córrer ara que hi som a temps.

Però, dit això, també cal dir que un govern d'Aznar seria probablement insuportable. No només des del punt de vista català o catalanista. Ara tenim un govern francament difícil de suportar amb personatges com Wert que són directament insuportables. Amb Aznar em tem, com va passar quan manava, que tot ell seria insuportable i que ens tornaríem a trobar amb situacions insòlites en una democràcia, difícils de concebre, com les que ell i els seus ministres van protagonitzar en més d'una ocasió, però molt especialment l'11-M.

Dit tot això, no crec que ara Aznar inicie una campanya pel seu retorn, un atac frontal a Rajoy. No ho crec perquè això portaria segurament al trencament del PP i prou problemes tenen aquests ja. Totes les enquestes els treuen de La Moncloa. Ep!, de La Moncloa i gairebé de tot arreu. I totes les enquestes posen en relleu que UPD els fa la competència, i molt. Dividir el PP encara més, crear una competència de tres marques per la dreta espanyola, seria desastrós per a ells mateixos. Molt desastrós. I a més, l'expresident sap que les coses que ell defensa no es poden aplicar. Perquè diu que s'han d'abaixar els impostos, però calla, que això només es pot fer amb el permís de la Unió Europea. I la Unió Europea no el donarà pas. I les insinuacions parabèl·liques sobre Catalunya, per una altra banda, no aguanten la més mínima anàlisi. És impossible, literalment impossible, enviar els tancs al Principat. I si, en plena demència política, algun govern ho fes això, aquesta seria la fi política d'Espanya.

El xup-xup, però, ja no hi ha qui l'amague. I les declaracions, només la simple existència d'aquestes declaracions, ja han obert la guerra dins el PP, afeblint-lo. Bones notícies, doncs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.