Opinió

‘España'

“És a dir que l'únic que perjudica la marca ‘España' és que el govern català vulgui fer exercir un dret democràtic”

El ministre d'Afers Exteriors va un pèl preocupat aquests dies, l'home, perquè la marca España –no s'ha de confondre amb la Marca Hispànica– s'està trobant tot de bastons a les rodes. José María García Margallo es preocupa perquè representa que la marca és un paraigua que aplega totes les coses bones que es fan a Espanya, com ara la sangria, el flamenc, les tapes, els toros i la platja, i que ens ha de protegir de la tempesta.

Bé, doncs –es preguntaran–, i quins són aquests obstacles que porten el ministre pel carrer de l'amargor? Quins són aquests conspiradors que treballen a l'ombra, ara com sempre, per destruir aquest gran país, Espanya, amb tres mil·lennis d'existència?

Vostès, com que són lectors d'aquest diari i per tant estan ben informats, es diran que, sens dubte, el gran obstacle a què es refereix el ministre són els casos de corrupció que ocupen les primeres planes de molts mitjans estrangers. Què es pot pensar d'un país on una infanta està encausada i on Hisenda, en comptes de col·laborar amb el jutge, es dedica a exculpar tan augusta persona; on qui era el president dels empresaris o d'una gran caixa va a la presó; on alguns polítics rebien sobresous no sempre declarats; on al discrepant se'l titlla de nazi (no de franquista ni de falangista, alerta)?

Doncs no. Res d'això. L'únic que perjudica de debò Espanya i la seva marca és que el govern català vagi pel món defensant la idea antipatriòtica i dissolvent de voler preguntar al seu poble què vol ser quan sigui gran. És a dir, una idea que encaixa amb l'essència de la democràcia. Així doncs, qui perjudica la marca España?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.