Opinió

LA GALERIA

Embolica que fa fort!

Tenim ben encès el cas Bárcenas, el ressò mediàtic del qual distreu una mica l'atenció que també mereixen d'altres

En cap país del món, les anomenades repúbliques bananeres incloses, els casos de corrupció han assolit els nivells de què ara mateix pot fer ufana l'Estat espanyol. La llista de noms que surten a la llum es fa interminable i compromet les principals formacions polítiques dels arcs parlamentaris, l'estatal i l'autonòmic. Des que es va instaurar la democràcia, i amb ella un sentit rigorós de la veritat i la justícia, els tribunals espanyols no han deixat d'instruir causes criminals contra càrrecs públics de dretes i d'esquerres acusats d'haver-se enriquit robant, acceptant suborns, defraudant Hisenda, evadint capitals o amb comptes corrents en bancs suïssos o de les illes Caiman. Ara mateix tenim ben encès el cas Bárcenas, el ressò mediàtic del qual distreu una mica l'atenció que també mereixen d'altres no menys ominosos, com ara el Nóos, el Gürtel o un que ens toca més de prop, el Palau. Que la corrupció sigui un mal generalitzat és molt i molt preocupant, però encara ho és més que la majoria d'alts càrrecs involucrats en aquesta criminal melée es captinguin com si no en sabessin res, o com si es tractés d'un complot ordit per arraconar-los de la vida pública. I això, després que tothom hagi vist publicades pàgines i pàgines, primer les fotocòpies i més endavant els originals, d'una comptabilitat que Déu n'hi do les coses que comptabilitza. Per al Partit Popular, es tracta de les maniobres d'un delinqüent, el senyor Bárcenas, per embrutar el govern espanyol. I avall que fa baixada.

Aquest cas està adquirint unes dimensions tanmateix rocambolesques. S'hi ha ficat pel mig l'inquietant periodista Pedro J. Ramírez, director d'El Mundo, que, a més de passar quatre hores parlant amb el senyor Bárcenas abans que aquest anés a la presó, i de publicar l'endemà al seu diari el més substanciós de la conversa, va lliurar personalment a la justícia els documents comptables que li havia donat l'interlocutor en qüestió. El jutge que instrueix el cas no va trigar ni cinc minuts a citar-lo a declarar en qualitat de testimoni, cosa que Pedro J. va fer deixant-se retratar i dient coses força comprometedores sobre el president del govern espanyol, el senyor Mariano Rajoy. El jutge instructor també ha cridat a declarar la secretària general del PP, la senyora María Dolores de Cospedal, també com a testimoni. Embolica que fa fort!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.