Opinió

LA COLUMNA

Via unitària alternativa

Els d'Iniciativa haurien d'anar amb clergyman.

Joan Herrera m'ha obert els ulls. El document d'Iniciativa diu que “les mobilitzacions d'aquest 11 de setembre haurien de ser més unitàries, inclusives i representatives de la pluralitat que s'expressa en la societat” i m'ha fet adonar que la Via Catalana ni és unitària ni és res. Per això, els alegres nois i noies d'ICV fan una crida “específica a la participació en la cadena convocada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa i en d'altres mobilitzacions contra les retallades als serveis públics”. Això sí que és unitari, inclusiu i representatiu! El document diu amb encert que “el camí que hem encetat és il·lusionant i mobilitzador, però no és un camí fàcil”. No gens fàcil si la cadena humana ha de cobrir 400 quilòmetres i a més a més ha de fer giragonses per assetjar totes les sucursals de La Caixa i, de passada, tots els seus caixers automàtics. Posats a encerclar, fem-ho bé.

Els d'Iniciativa haurien d'anar amb clergyman. Com a capellans de la religió verdadera, parlen sempre en nom de la veritat. No són aiatol·làs, sinó profetes bíblics carregats de tics progres i ungits amb el do de la clarividència. Per això prediquen sense por de fer el ridícul i assenyalen el camí recte als desencaminats. Als des-viats, en aquest cas. Necessitàvem la seva llum. I el seu permís, perquè a les llumeneres polítiques els agrada concedir-nos la gràcia de decidir lliurement allò que han decidit amb antelació. Com que pensen per nosaltres, ens diuen cap aquí o cap allà amb una autoritat majestàtica. Els encanta fer de gossos d'atura: “Vine! Vés! Jau!” Oh, quanta gent s'equivocava de bona fe pensant-se que la Via Catalana de dimecres era transcendental! Per sort, Iniciativa ens ha fet veure que és millor anar a encerclar La Caixa. I jo faig una proposta encara més unitària, inclusiva i representativa. Catalans, el dia, 11 anem tots a encerclar la font de Canaletes!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.