Opinió

Ull de peix

Amb lletra petita

Benaurats siguin els qui mantenen viva la flama de la memòria històrica

Em preguntava per l'estranya desaparició de Gibraltar dels informatius espanyols. Ja no hi ha pedres malvades que mortifiquen els pescadors? Ja no hi ha ampliació abusiva de la platja? Ja no hi ha espigons il·legals? La resposta la trobo en una noteta de La Vanguardia que diu que Espanya ha venut un milió de tones de terra i roca a Gibraltar des del 2010 (18,33 milions d'euros), i afegeix que ven a Gibraltar, sense IVA, el petroli que fan servir les gasolineres flotants, i també el tabac amb què es fa contraban. He quedat estupefacta. No per la manca d'explicacions, que és endèmica en aquest govern espanyol, sinó per la immensa hipocresia que ha calgut per fer un paper tan galdós en l'escena internacional.

Llegeixo també en una noteta, en el nostre diari, El Punt Avui, que a Rússia han proposat (un alt càrrec de la Duma i candidat a alcalde de Moscou, Mikhaïl Degtiarev) una llei que prohibeixi als homosexuals donar sang. Jo, que no sóc alt càrrec ni candidata a cap alcaldia, proposo una llei contra l'homofòbia. A veure si ens civilitzem una mica.

Una de ben inquietant, també d'El Punt Avui: una pila d'associacions cíviques, grups polítics i sindicats han muntat, a Tarragona, la Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat en contra d'una magna operació, que tindrà lloc en aquesta ciutat el 13 d'octubre, en què es declararan beats 500 personatges de tot l'Estat espanyol, sobretot aquells que van morir (imagineu en quin bàndol) a la Guerra Civil. Fins i tot els cristians de base s'hi han indignat. Benaurats siguin els qui mantenen viva la flama de la memòria històrica, a veure si eliminem les seqüeles, tan agressives, del franquisme. I encara a El Punt Avui: s'han detectat préstecs irregulars de Bankia ( 15 operacions bancàries) a la família del president de les Corts Valencianes, Juan Cotino; es tracta de crèdits de 35 milions d'euros per comprar habitatges a països de l'est d'Europa. A destacar que alguns d'aquests països van aconseguir recentment la independència separant-se de l'estat corresponent.

Ni un pam de net. Ni un pam de decència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.