Opinió

Duran Lleida i el canvi de via

Tal com avança la Via Catalana, el primer interrogant que cal contestar és el futur de la federació Convergència i Unió. El procés és accelerat i els terminis van marcant camins sense retorn; aleshores no és acceptable que Duran Lleida contesti en una entrevista radiofònica, feta per la Terribas, que no té temps per parlar amb Artur Mas i quaranta-vuit hores després pugui dinar i tenir una sobretaula de més de tres hores amb el duet Navarro-Iceta.

La particular dedicació del temps del líder d'Unió és curiosa, ja que s'estima més compartir taula amb els adversaris que no pas pujar al tren amb els amics, llevat que hagi decidit que l'aposta definitiva dels socialcristians és la política de la puta i la ramoneta, segur que sempre podrà passar pel confessionari per fer-se perdonar les desviacions puterils. Talment, Duran Lleida és el degà dels líders polítics catalans en exercici i fa més de trenta anys que controla amb mà de ferro el seu partit, segur que la quota acordada amb Convergència els dóna vida i poder per sobre de les seves possibilitats reals.

Amb els ulls fixos en Madrid i el pont aeri com a transport habitual, les ambicions de Duran no han estat secret per ningú, des que es va fer gran i va endevinar que si no podia ser curial vaticà la màxima realització podia ser aconseguir la cartera d'Exteriors de l'Espanya Imperial. Des d'aleshores, sempre ha anat a la seva, amb quatre epígons agraïts, lluint una brillantor que se suposa però que mai no ha demostrat.

Segurament aquesta vegada Duran Lleida ha anat massa lluny i la manca de temps per parlar amb Mas pot ser el principi del final de la seva carrera, quan Convergència ha iniciat un procés en el qual les velles aspiracions duranistes no hi tenen cabuda. És veritat que la Via Catalana pot fer saltar pels aires les formacions polítiques actuals i que es poden dibuixar noves identitats partidistes. En la coincidència en el temps, les eleccions europees, en aquest 2014 de canvis profunds, poden ser un indicatiu de la nova realitat, un debat associat al procés independentista que pot deixar el senyor Duran amb la via canviada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.