Opinió

L'APUNT

Turisme exprés

Hem repetit tantes vegades que el turisme era una de les crosses que ens podia ajudar a caminar en plena crisi que al final entre tots hem ajudat a engreixar el miratge d'una recuperació que encara no es veu per enlloc. Per això els mateixos hotelers s'han vist obligats a matisar l'eufòria oficial. Tal com recordaven els representants de la federació gironina durant la recent celebració del Dia Mundia del Turisme, la realitat és que enguany la facturació del sector ha caigut un 10% en relació amb l'any anterior. La temporada que hem deixat enrere va començar fluixa i es va acabar refent sense deixar, però, un bon calaix.

A la ciutat de Girona ho saben prou bé. Malgrat la creixent afluència de forasters, els professionals de la restauració i de l'hostaleria es lamenten del fenomen que han batejat amb el nom de turisme exprés. És a dir, visitants que paren un parell d'hores a la ciutat, que fan un puja i baixa de l'autocar per anar a veure la catedral i que amb prou feines compren souvenirs. La qüestió no és que la ciutat no tingui prou atractiu cultural i lúdic, sinó que no s'aconsegueix retenir els turistes i fer que hi pernoctin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.