pell fina

O multa o esbronc

Si un dia se m'acut carregar la baca del cotxe amb una nevera, un escalfador d'aigua, dues bicicletes, una tauleta de nit, tres matalassos, sis pneumàtics, dos armaris de l'Ikea i tres cadires, tinc tots els números perquè els Mossos m'aturin i em fotin un «puro»

Permetin-me una provocació essencialment demagògica per inaugurar aquesta columna dels divendres d'agost: ser estranger i passar per Catalunya avui té un seguit d'avantatges que als autòctons se'ns neguen o als quals senzillament no hi tenim accés. M'explico. Si un dia se m'acut carregar la baca del cotxe amb una nevera, un escalfador d'aigua, dues bicicletes, una tauleta de nit, tres matalassos, sis pneumàtics, dos armaris de l'Ikea muntats i tres cadires de despatx, tinc tots els números perquè els Mossos m'aturin a la carretera i em fotin un puro que no vull ni pensar-hi. No hi ha excusa per més que tota la mercaderia la dugui ben lligada i tapada amb una flassada estampada. Multa i a callar i ves que no em treguin algun punt del carnet amb l'excusa que poso en perill la meva vida i la dels altres conductors. Per això estan les empreses de mudances i els camions. Si, en canvi, qui transporta aquesta càrrega és un ciutadà magribí que viu a Bèlgica i que creua les nostres carreteres per anar de vacances al seu país, ja serà molt que els Mossos l'aturin i si ho fan, de multa res de res. L'informaran que circular amb aquest excés evident de pes està prohibit, el convidaran a deixar part de la mercaderia sobrant en uns contenidors vigilats perquè la reculli a la tornada, li facilitaran menjar, beguda, una gandula per descansar i una zona lúdica perquè els nens passin l'estona mentre el conductor fa la becaina abans d'emprendre de nou el viatge. Ara, deixant la demagògia a part, els diré que a mi aquesta iniciativa no em sembla malament, sense entrar a valorar si serà o no efectiva, que ho dubto. Em sembla bé perquè la mesura estic segur que parteix de la bona voluntat, de la voluntat d'informar i no de castigar, i amb els temps que corren aquest gest l'hem de valorar. Però a mi també m'agradaria que em tractessin així totes les policies del món si un dia m'aturen perquè circulo amb mitja casa al sostre del cotxe o a 81 km/h a les zones d'autopista limitades a 80. Vaig tenir un amic que quan la policia l'aturava sempre els deia el mateix: o multa o esbronc. I sempre acabava multat i esbroncat, no fallava. A base de clatellots va anar fent la pell dura i ara procura no cometre infraccions i s'estalvia la multa i l'esbronc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.