Opinió

Mossos sota sospita

“Actuacions similars de
la policia tenen conseqüències mediàtiques contraposades”

El 10 de març del 2012, una trucada al 112 va portar una patrulla a un pis d'Olot on, segons l'alerta rebuda, hi havia un veí agressiu. Instants després, agents dels Mossos i de la Policia Municipal van entrar al domicili i es va produir una confusa situació de tensió culminada amb un tret mortal al pit del veí suposadament alterat. El tret va ser disparat per un agent dels Mossos. L'evolució del cas s'ha pogut anar seguint en alguns mitjans. L'última notícia, publicada per aquest mateix diari, data de l'octubre passat. Explica que l'autor del tret mortal s'enfronta, a petició de l'acusació particular, a una condemna de cinc anys de presó. La fiscalia i la defensa al·leguen legítima defensa i en demanen l'absolució. L'Audiència de Girona té dubtes sobre si el policia hauria pogut tenir “una reacció menys dràstica i definitiva”. El judici se celebrarà aviat, amb jurat popular. No s'ha apartat ningú del servei, ni hi ha hagut manifestacions, ni investigacions controvertides, ni peticions de dimissió, ni picabaralla política, ni tertulians excitats, ni el Twitter n'ha anat ple.

No és exagerat preguntar-se què hauria passat si aquest tret fatídic hagués sigut al Raval barceloní i no en un barri de comarques. No és exagerat preguntar-se com hauria reaccionat l'opinió pública davant la circulació viral d'un vídeo en què un policia dispara contra un altre ciutadà. No és exagerat preguntar-se si la difusió d'unes imatges descontextualitzades contribueix a impartir justícia o bé distorsiona de manera maniquea la persecució de la veritat. No tinc la resposta, però no em sembla exagerat plantejar totes aquestes preguntes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia