Opinió

Ara torno

Trepitjar

No tinc quasi cap norma a l'hora de plantejar-me el tema dels articles que publico aquí. El director no me n'imposa cap i, així, conscientment, em sembla que jo mateix només m'imposo una restricció: evitar la reacció visceral i fer el típic article posant el crit al cel per l'últim excés del PP, o culpar-lo de tots els mals nostres, dels catalans. És perquè penso que vostès mateixos ja ho han vist i pensat i que si a mi em toca fer alguna cosa més és intentar anar una mica més enllà, amb el risc, sovint cert, de fracassar en l'intent.

Això no vol dir, però, que dins el meu cap no es vagin acumulant els residus produïts per fets i declaracions que són per llogar-hi cadires i llençar-les pel cap dels (ir)responsables. I hi ha dies, com avui, que no puc evitar fer el que per norma no vull fer. No sé ni per on començar. Potser per l'anècdota; reveladora, això sí. És la intervenció de la consellera d'Educació al Parlament balear, en què va parlar de l'“informe Trepitja” quan volia dir l'“informe PISA” d'avaluació dels escolars europeus. Ja sé que a la tercera se'n va adonar. Però després diu que se l'havia llegit abans. Sigui el que sigui, és un cas més d'aquesta xusma insultant la intel·ligència de les persones. Només recordaré un antecedent, de la inefable Esperanza Aguirre: “Franco era bastant socialista.” Però aquesta setmana també Ana Botella ha demostrat que ja està recuperada del revés olímpic de Madrid 2020, ja que ha gosat afirmar: “La ideologia que ha portat el progrés més gran de la humanitat és la del PP.” No cal comentar-ho més.

El president Rajoy és qui s'ha encarregat d'internacionalitzar l'estupidesa del PP. Aquesta vegada immiscint-se en el procés independentista d'Escòcia, amenaçant-los que es quedarien fora de la UE. Només ha calgut, però, que Salmond el cités a ell mateix, entre rialles del Parlament escocès, quan va avisar: “Jo encara no m'he llegit el llibre blanc que ha presentat el president d'Escòcia...” I, per cert, també li va haver de precisar que no és “president”, sinó “primer ministre”. També, és clar, hem assistit a les aprovacions de les regressives lleis Wert d'educació i de seguretat ciutadana. I podríem continuar i no acabaríem. Però ho faré amb el que crec que és el millor resum de tot el que miro de dir-los del PP, i que he trobat a Twitter (via @escupotwits): “El PP va començar la legislatura el 2011 i l'acabarà el 1940.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.