Opinió

De set en set

Margallo

No hi ha dubte que José Manuel García-Margallo és una perla. De formació monàrquica, s'inicià a la política a l'ombra de José María de Areilza i arribà al Congrés de Diputats en la llista de la primera UCD suarista, per fer-hi una carrera continuada que el portà disset anys a Brussel·les, defensant els interessos dels populars. Rajoy li féu confiança per administrar la cartera d'Exteriors, amb el mèrit de ser un dels tres ministres que saben parlar anglès i fins es defensa força bé amb el francès i portuguès. Sorprès per l'èxit de la Via Catalana, al matí del 12 de setembre es declarà admirat per l'èxit organitzatiu de l'ANC i la resposta cívica sense precedents, unes declaracions per les quals fou censurat pel seu cap de files i que, en la dinàmica del comportament dels conversos, l'han obligat a esdevenir estilet en la lluita contra el sobiranisme català.

Ara, amb cara d'enfadat i dures paraules de menyspreu, sembla predestinat a dirigir la batalla contra les aspiracions catalanes, frontera enllà de l'Espanya no sé quantes vegades mil·lenària. Tot queda clar: al govern de Madrid el preocupa el que pensin i facin nord enllà i dirigeix el discurs en aquest sentit, mobilitzant les ambaixades i intentant convertir la qüestió catalana en un afer capriciós, sense cap argumentació política, històrica, social o econòmica. Cara enfora, Margallo vol deixar clar que els defensors de la independència adopten una actitud de “retrocés i abandonament moral”. Una perla.

Des d'Exteriors han anunciat que, a les ambaixades i consolats espanyols, ben aviat es disposarà d'un ampli dossier que explicarà l'immillorable suport que dóna l'Estat a la llengua i cultura catalana, un document que podrà acompanyar els tríptics turístics que es troben a les legacions espanyoles, juntament amb els que defensen els avantatges de la natura pàtria (el turisme de sol) i l'especificitat de la cultura (els toros).

De tot, el més significatiu és veure com, de l'equip de govern de Madrid, qui porta i parla dels temes catalans és el ministeri d'Afers Exteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia