Opinió

Cor agre

C's, contra Espanya

Carles Ribera / [email protected]

La candidata Punset sembla que proposa fer una Europa deixant de banda les pàtries i els territoris

ra no penseu malament però haig de confessar que rebo cada dia uns quants correus dels senyors de Ciutadans. Fer de periodista comporta alguns riscos per a la salut, certament, i rebre notes de premsa amb segons quin contingut i procedència, o de vegades tan una cosa com l'altra, no és pas dels problemes menors per a l'estabilitat. Val a dir, tanmateix, que el servei de comunicació del senyor Rivera i companyia és un dels més eficaços i persistents de la política catalana. Et mantenen puntualment informat al detall de la més mínima barbaritat que emetin els dirigents d'aquesta formació, i tots sabem que no són poques.

Un dels últims escrits que he rebut em notifica que la senyora Carolina Punset, a la qual no tinc el gust de conèixer, ha presentat la seva candidatura a les primàries d'aquesta formació de cares a les eleccions europees. De la nota de premsa m'ha cridat l'atenció una frase entre cometes, destacada amb tipografia negreta (amb un extracte de la mateixa frase destacat no amb negreta sinó amb tarongeta, que és el color corporatiu ciutadanià) en la qual la senyora Punset afirma creure en “una reforma del sistema que venga de la mano de los ciudadanos y no de patrias y territorios”.

Tot i que la nota de premsa és escrupolosament bilingüe, només faltaria tenint en compte l'emissor, transcric únicament la versió en castellà no pas per una deferència de caràcter lingüístic o polític sinó, bàsicament, per no fer-li passar a la senyora candidata més vergonya de la necessària reproduint una versió catalana en què el traductor automàtic (perquè sóc ben pensat i estic segur que ha estat un lamentable error d'un automatisme) ha fallat com una escopeta de fira.

El cas és que la reflexió de la senyora Punset sobre aquesta reforma del sistema europeu si fa fortuna aportaria un gir realment important en l'estratègia de la formació espanyolista catalana. Perquè, tenint en compte que avui dia a Europa les patrias i els territorios que tallen el bacallà a la UE són els estats que en formen part, a veure si encara resultarà que des de C's proposen liquidar, entre altres, l'Estat Espanyol. Espero amb delit l'arribada de més notes de premsa per veure si fan una ampliació.


A



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.