Opinió

Cor agre

Una medalla per a la Verge

Carles Ribera / [email protected]

És una sort poder viure en un entorn mediàtic on, en comptes de catàstrofes naturals, tenim una actualitat
hilarant

l perill dels falsos documentals (els fake en llenguatge modernet) és que poden resultar força més creïbles que algunes realitats. Aquesta setmana n'hem tingut exemples diversos. Primer el senyor Évole feia engolir una bola com una casa de pagès a periodistes veterans i analistes reputats, que van batre el rècord del món de velocitat d'esborrar piulades al Twitter quan van haver descobert que els havien aixecat la camisa.

És clar que, després d'aquesta experiència, digueu-me qui és el guapo que es pren seriosament la notícia que el senyor Millet s'ha trencat el fèmur (el mal pas ja el va fer fa temps) i no pot declarar en l'esperat primer acte de la seva previsiblement llarga temporada a l'escena judicial. O, per posar un altre exemple, quina credibilitat té la nota d'agència que t'informa que el pietós ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha decidit que no en va tenir prou condecorant la Verge del Pilar fa uns mesos i ha decidit afegir a la llista de medallistes Nostra Senyora Maria Santíssima de l'Amor, que més que una mare de Déu sembla la imprecació exclamativa que més d'un i una haurà pronunciat en sentir una nova tan absurda.

És una sort poder viure en un entorn mediàtic on, en comptes de catàstrofes naturals, revoltes agressives i depressions econòmiques de cavall, tenim una actualitat d'encefalograma pla amanida amb algunes perles dignes dels episodis més hilarants de la mítica sèrie Flying Circus dels enyorats Monthy Pyton. Estic convençut que el gran John Cleese quedaria admirat davant del senyor Jorge Fernández Díaz, quin posat, quina interpretació, quin domini de la tècnica del clown.

Tot plegat fa molta gràcia especialment si ens abstraiem del fet que aquest senyor no surt en un programa de per riure sinó que és el responsable màxim de la seguretat pública d'un Estat que fa aigües pertot arreu (per més discursos triomfalistes que pronunciï el senyor Rajoy) i que forma part de la tropa de fanàtics missaires que està convertint sense presses però sense pausa l'Estat espanyol en la versió catòlica d'una república islàmica, és a dir, integrista però, naturalment, una monarquia.


E



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia